Ben jij er al helemaal klaar voor?

Zoals u weet is het helaas de komende weken niet mogelijk om een lekker fanatiek potje te squashen. Maar in plaats van uw racket deze weken ergens achter in de kast te laten verstoffen kunt u hem ook bij ons langsbrengen voor een goed onderhoud! In deze squashloze periode bieden wij namelijk tegen een gereduceerd tarief de mogelijkheid om uw racket opnieuw te bespannen en er eventueel gelijk een nieuwe grip op te leggen.
Levert u uw racket in deze periode in krijgt u 20% korting op de bespanning. Als u twee dezelfde rackets inlevert krijgt u zelfs 30% korting. Daarbij leggen we er voor slechts drie euro gelijk een nieuwe grip voor u op.

Waarom bespannen?
De bespanning van een racket is eigenlijk nog belangrijker dan het racket zelf. De bespanning bepaalt namelijk voor een groot deel hoeveel power, controle en gevoel een racket kan leveren. Het is dus essentieel dat je niet te lang door blijft spelen met een verouderde bespanning. Bij Squash Zwolle raden we daarom aan om minstens een keer per jaar de bespanning te vervangen, maar natuurlijk geldt dat hoe meer u squasht hoe vaker u een nieuwe bespanning nodig zult hebben.

Welke bespanning past bij mij?
Er zijn veel verschillende snaren waarmee u racket bespannen kan worden en zonder de juiste kennis kan het erg moeilijk zijn om een keuze te maken die bij u past. Daarbij komt ook nog eens dat een racket op verschillende gewichten bespannen kan worden waardoor er veel variaties en combinaties mogelijk zijn. Onze experts helpen u natuurlijk graag bij het maken van de juiste keuze, maar daarnaast gelden er ook een paar vuistregels waar u rekening mee kan houden bij het kiezen van een snaar en gewicht.

Een dunne snaar biedt over het algemeen meer controle én power. Dit lijkt daarom een logische keus. Het is echter wel zo dat een dunnen snaar de duurzaamheid niet altijd ten goede komt.

Gemiddeld wordt een squashracket bespannen op een gewicht van 11,5 kg. Wilt u meer power generen? Dan kunt een lager gewicht kiezen, dit zorgt namelijk voor en zogenoemd trampoline effect. Kiest u echter een hoger gewicht dan heeft dat meer controle over de bal tot gevolg. Het hangt dus echt af van uw speelstijl wat het beste is.

Er zit natuurlijk ook verschil tussen het type snaar dat u kiest. Dit heeft vooral te maken met de samenstelling en de gekozen materialen. Alle snaren in onze collectie zijn uiteraard van hoge kwaliteit, maar zeker voor de ervaren squasher kan het type veel verschil maken. Het type snaar kan namelijk de speeleigenschappen van je racket beïnvloeden.
Wilt u een persoonlijk advies op maat? Neem dan contact op met dagmar@squashzwolle.nl.

Kosten?
De kosten voor het bespannen van een racket variëren bij ons tussen de 20,- en 33,50 afhankelijk van het type snaar dat u kiest. Levert u uw snaar in voor 15 juli en betaald u de bespanning direct? Dan geldt deze mooie korting.

Neem contact met dagmar@squashzwolle.nl om een afspraak te maken voor het inleveren en betalen van uw racket en zorg dat u er weer helemaal klaar voor bent als wij onze deuren mogen openen!