Squash Zwolle runner op J.M. Fentener van Vlissingen Bokaal

Afgelopen weekend werd er gestreden om de J.M. Fentener van Vlissingen Bokaal 2019, sterkste jeugd club van Nederland. Het evenement vond plaats bij de winnaar van vorig jaar: Squash Almere.

Diverse teams uit o.a. Woerden, Rotterdam en natuurlijk Zwolle hadden zich ingeschreven: De strijd om de FVV Bokaal is één van de weinige teamevenementen in Nederland. Elk team wordt vertegenwoordigd door een gevorderde (B-Jeugd), beginner (C-Jeugd) en een rookie (D-Jeugd). Het Zwolse team bestond uit CSE leerlingen Rens Winkler en Hugo Idzes en de pas 9 jarige Sasha Steps welke sinds deze zomer is toegelaten op het Zwolse RTC en wellicht in de toekomst het CSE.

Het evenement werd gespeeld in twee poules gespeeld. De Zwolse jeugd won alle poule wedstrijden, waarbij vooral de wedstrijd tegen het sterke Victoria uit Rotterdam met winst afsloot

De finale ging tussen Squash Zwolle en Meersquash uit Hoofddorp welke al jaren een jeugd academie runt.

In de finale speelde MeerSquash met Hjalmer Mols ( speler nationaal team onder 15), Renske Huntelaar en Alister Morris tegen Rens Winkler, Hugo Idzes en Sascha Steps. ‘MeerSquash bleek oppermachtig tijdens de finale en winst elke wedstrijd winnend af te sluiten. Daarmee werden de Hoofddorpers de winnaar en de Zwolse jeugd een mooie zilveren medaille tijdens de vierde editie van de FVV Bokaal

De FVV Bokaal is in het leven geroepen om eer te doen aan de founder van Squash in Nederland: de heer J.M. Fentener van Vlissingen. J.M. Fentener van Vlissingen werd naar een kostschool in Engeland gestuurd daar heeft v. Vlissingen kennis gemaakt met squash. Bij terugkomst in Nederland was deze sport nog onbekend en waren er in Nederland geen squashbanen. De eerste banen zijn toen gebouwd en J.M. Fentener van Vlissingen werd de allereerste Nederlands Kampioen squash en richtte Squash Bond Nederland op. Van Vlissingen werd tevens de eerste voorzitter van de inmiddels 80 jaar oude SBN.

De connectie tussen squash en de familie Fentener van Vlissingen is er nog steeds door sponsoring van CheapTickets aan het jeugdprogramma van SBN. SBN wil dank uitspreken aan CheapTickets voor het mede mogelijk maken van het SBN jeugdprogramma en de FVV Bokaal.