Winnaars NK Squash in Zwolle zijn bekend

Het weekend van 9/10 maart stond Squash & Cardiofit Ccentrum Zwolle volledig in het teken van het Nederlands Kampioenschap Squash voor jeugd. Vanuit Zwolle deden er 9 spelers mee, helaas waren er Daniek Krukkert en Daphne Timmer afwezig door blessures en ziekte.

De grootste squashtalenten verzamelden zich afgelopen weekend in de Hanzestad om te strijden voor de felbegeerde titel in de categorieën onder 13, 17 en 23 jaar. De jongste deelnemer is slechts acht jaar oud en de winnares onder 13 jaar, Elcke Mols slechts 9 jaar.
Centrummanager, Dagmar Vermeulen en tevens coach/trainer in Zwolle blikt terug op een prachtig NK: “het NK liep zeer gemoedelijk. Het is prachtig om te zien dat er een zeer talentvolle generatie klaarstaat om het squashen in Nederland naar een hoger niveau te tillen. Het was de 2e maal dat de volledige organisatie in handen lag bij Dagmar Vermeulen, er zijn veel sponsoren binnengehaald, vrijwilligers gestrikt om er weer een geslaagd event van te maken.
Er is veel aandacht besteed voor de aankleding, presentatie en de wedstrijdleidingruimte. Een programmaboekje en de belangrijkste wedstrijden werden op alle TV schermen in het centrum van een Live Score voorzien en het vrijwillige social media team heeft o.a. via Instagram en Facebook een geweldig verslag laten zien gedurende het event.
Ook de aanwezige directeur van de Nederlandse Squashbond, Sven Wouters, sprak vol lof over het evenement: “dit is het tweede jaar op rij dat het NK onder 23 jaar plaatsvindt in Zwolle en het voelt als een groeiende warme familie met een gezonde competitie!’’
Naast de wedstrijden werden er allerlei activiteiten om het toernooi heen georganiseerd zo was er een snelheidsmeter aanwezig om te zien wie de hardste service heeft, zo was en een gameroom ingericht voor het FIFA Play Station Toernooi en kon men middels een loting verschillende prijzen winnen, met als hoofdprijs een ticket voor de finale van de DPD Open welke in april i Eindhoven plaats vindt.
Veel te doen dus, maar het meeste vermaak kwam toch van de wedstrijden. Ongekend spannende wedstrijden en vooral attractieve ¼, ½ en finales. Bij de jongens onder 23 zijn de grootse verrassingen geweest waarbij Tjeu Dubbeldam zijn clubmaatje Henrico van de Vegt versloeg en daarna nog eens een knappe halve finale speelde en 3-2 verloor van de uiteindelijke winnaar.

Resultaten Zwolse spelers.
Heren <23

  1. Tjeu Dubbeldam
  2. Dennis krukkert
  3. Henrico vd Vegt

Plate Nick Kamperman

Heren <17

  1. Beau Jourdin
  2. Rens Winkler
  3. Tim vd Pol
  4. Hugo Idzes
  5. Sven van Uffelen

Nogmaals, een extra dank voor de vrijwilligers tijdens dit event.
Jack Delmaar, Geert Steenbeek, Marlies en Harold Idzes, Martijn en Clarissa Siffels, Martine en Daniek Krukkert, Suzanne Peters, Joel Hoogeveen, Jeroen van Vilsteren, Mark Winkler, Andre van der Meulen en Thomas Siemonsma.

Bijgevoegde foto mag geplaatst worden o.v.v. Carry Premsela.