Competitie

Algemene informatie voor squash competitie
Men kan zich individueel opgeven of met een compleet team bij Squash & Cardiofit Centrum Zwolle (er moeten minimaal 5 personen in een team zitten). Alle spelers van afgelopen seizoen zullen zich opnieuw moeten aanmelden.
Vermeld op het inschrijfformulier in welke klasse je wilt uitkomen (er wordt dus op elk niveau competitie gespeeld).
Om competitie te kunnen spelen bij Squash & Cardiofit Centrum Zwolle dien je een geldig lidmaatschap te hebben tijdens het competitieseizoen. Voor spelers die verder dan een straal van 35 km van Zwolle wonen, wordt een speciale regeling getroffen. Tevens is het verplicht om een gelding lidmaatschap bij de SBN te hebben. De competitiebijdrage is 90 euro.

Wat krijg je hiervoor terug:
– Spelen van competitie (SBN of Euregio)
– Spelen van bekercompetitie.
– Spelen van voorjaarscompetitie
– Kleding (wedstrijdtenue)
– Gedurende het competitieseizoen een vaste baan per team van 1 ½ uur per week (tijdstip afhankelijk lidmaatschap).
– 15 % korting op sportartikelen.
– Na afloop van een competitiewedstrijd een schaal hapjes.

Omdat Squash & Cardiofit Centrum Zwolle gebruik maakt van een collectieve inkoop van kleding en faciliteiten, behoudt Squash & Cardiofit Centrum Zwolle het recht om de kleding te voorzien van sponsoruitingen. In het verleden hebben een aantal enthousiaste squashspelers zelfstandig sponsoring voor hun eigen team geregeld. Het centrum wil graag een uniforme uitstraling nastreven. Indien je iemand of een bedrijf weet die geïnteresseerd is in sponsoring, dan kun je contact opnemen met Dagmar Vermeulen via nummer 038-4548485 of via e-mail dagmar@squashzwolle.nl. Voor opgave en of informatie over squashcompetitie kunt u terecht bij Dagmar Vermeulen, dagmar@squashzwolle.nl.

WP_20151012_007

SBN Squash competitie
Via de SBN zijn er een aantal competitievormen mogelijk.

Reguliere Competitie
Een competitiewedstrijd bestaat uit 4 wedstrijden, 4 dames- of 4 heren enkel partijen. De poule bestaat bij voorkeur uit 8 teams. Gedurende een competitieseizoen speel je tweemaal tegen elk team, namelijk uit en thuis. Word je kampioen in je poule dan promoveer je direct naar een hogere klasse/divisie. De nummers 2 van elke poule spelen promotiewedstrijden, de nummers 6 spelen degradatiewedstrijden en de nummers 7 en 8 degraderen automatisch.
De competitie start halverwege september en eindigt eind maart. De dag waarop er competitie wordt gespeeld is afhankelijk van welke klasse/divisie je speelt. De uit- en thuiswedstrijden zijn standaard op vrijdagavond. De aanvangstijden van de wedstrijden op vrijdagavond is 20:00 uur.

Afgelopen seizoen hebben 3 heren , 3 damesteams en 3 jeugdteams meegespeeld met de SBN competitie en 2 teams aan de euregio competitie.  De teams van Zwolle zijn ingedeeld in een bepaalde klasse. Indien er meerdere teams van Zwolle in een bepaalde klasse uit willen komen kunnen wij bij de SBN dispensatie aan vragen om uit te komen in een hogere of lagere klasse.

Mixcompetitie
Na de reguliere competitie, is er ook een mogelijkheid om voorjaars- of mixcompetitie te spelen. De voorjaarscompetitie wordt gespeeld in de periode april t/m juni en zal worden afgesloten met een finaledag. De voorjaarscompetitie is een aantrekkelijke competitie voor gemengde teams waarbij gezelligheid en attractief squash voorop staat.
De voorjaarscompetitie zijn gemengd van samenstelling. Een bekercompetitiewedstrijd bestaat uit 8 partijen, 2 dames-enkel, 4 heren-enkel, 1 mix-dubbel en 1 heren-dubbel. Per speelavond komen per team maximaal 3 dames en 7 heren in actie, maar tenminste 2 dames en 4 heren.
De thuiswedstrijden worden gespeeld op vrijdagavond (aanvang 19.30 uur).De poules worden zoveel mogelijk regionaal ingedeeld.

Er kan dit jaar op veler verzoek ingeschreven worden in 3 verschillende categorieën:
A = Landelijk ( ere- en 1e divisie/ A/B spelers)
B = Landelijk/Regionaal ( 2e divisie/promotieklasse/ en C spelers)
C = Regionaal ( 1e klasse en lager / C- spelers en lager)

Euregio squash competitie
De Euregio Squash Competitie is een squashcompetitie die in 1994 is opgezet door een aantal samenwerkende squashcentra in het Euregio gebied. (= Overijssel, Gelderland, grensstreek Duitsland) . In de 11 jaar die de Euregio Squash Competitie nu aan de gang is, is het aantal deelnemers ieder jaar gestaag gegroeid. Aan het huidige seizoen doen inmiddels bijna 100 teams mee.
De Euregio Squash Competitie is een teamcompetitie, d.w.z. er wordt gespeeld in teams. Een team bestaat uit minimaal 4 spelers.
Op iedere wedstrijddag wordt een zogenaamde ‘driehoekswedstrijd’ gespeeld. Dit houdt in dat 3 teams in één squashcentrum bijeenkomen en daar hun onderlinge wedstrijden spelen. (Dus: team A speelt tegen team B, team A speelt tegen team C en team B speelt tegen team C)
Bij de Euregio Squash Competitie wordt gespeeld in een poule van 6 tot 13 teams. De indeling in de divisies is op basis van speelsterkte en teamsamenstelling. De indeling in de divisies is op basis van speelsterkte en teamsamenstelling. De speelsterkte schaling komt overeen met die van SBN (= landelijk squashbond):

Speelsterkte:
Heren / Dames / Gemengd (dames mogen ook in de heren competitie uitkomen)
B meerjarige wedstrijdervaring B spelers
C1 meerjarige wedstrijdervaring C spelers
C2 enige wedstrijdervaring C/D spelers
D1 meerjarige wedstrijdervaring D spelers
D2 enige wedstrijdervaring D spelers
E beginners

Het speelseizoen is ingedeeld in 2 periodes:
Periode 1: september t/m december
Periode 2: januari t/m april
Ieder team speelt in totaal ongeveer 10 wedstrijddagen, waarvan de helft in de eerste periode en de andere helft in de tweede periode. Alle wedstrijden vinden plaats op zondagmiddagen en beginnen om 13.00 uur.

Deel dit bericht