Richtlijnen omtrent Coronavirus – Bericht voor leden en klanten van Squash & Cardiofit Centrum Zwolle

Zwolle, 12 maart 2020 – Zojuist zijn naar aanleiding van de persconferentie van Minister Rutte de maatregelen tegen het Coronavirus aangescherpt. Iedereen wordt opgeroepen om deze maatregelen te treffen om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. SCFZ volgt de actuele richtlijnen van het RIVM.

In het kader van de laatste richtlijnen van het RIVM verzoeken we dan ook aan klanten en leden die hoesten, verkouden, grieperig en/of koortsig zijn niet naar ons sportcentrum te komen. Dit is louter preventief, we hebben geen besmettingen in het centrum. We hebben namelijk veel leden en een grote doelgroep senioren met een verminderde weerstand en willen hen en iedereen een zo veilig mogelijke omgeving bieden.

Mocht je daarom een keer niet naar een gereserveerde afspraak ( squash / groepslessen) kunnen komen, meld je dan tijdig af via de receptie of ons online reserveringsysteem.

Deze afspraken hebben we ook gemaakt met onze sportinstructeurs en horecamedewerkers
Wanneer onze sportinstructeurs en horecamedewerkers grieperig of koortsig zijn, zullen zij niet de geplande lessen of diensten verzorgen. Het kan daarom voorkomen dat je een andere sportinstructeur tijdens de lessen hebt en/of dat de groepsles vervangen wordt door een ander type les. We doen ons best het actuele rooster zoveel mogelijk aan te houden.

Groepslessen Stay Fit Senioren.
Vanaf heden t/m 1 april komen de Stay Fit Senior groepslessen te vervallen. Deze doelgroep kan nog steeds op de reguliere tijden komen fitnessen, waarbij onze fitnessinstructeur altijd klaar staat om u te helpen. Op de normale tijden zal er een kan koffie klaar staan, zodat nog steeds na afloop aan de koffie tafel gezet kan worden, hierbij het verzoek om niet met te grote aantallen bij elkaar te gaan zitten.

Reguliere groepslessen (fitness / squash)
Het maximaal aantal deelnemers bij de groepslessen is verlaagd, zodat er meer ruimte tussen de mensen blijft en dat wij minimaal 1,5 meter afstand kunnen hanteren. De instructeurs zullen nog steeds correcties geven aan houdingen e.d., maar zullen hierbij geen fysiek contact maken.

Squash competitie en activiteiten
De SBN heeft alle squash activiteiten t/m 31 maart geannuleerd, zoals competitie, NK, Eye/Dunlop Toernooien circuit. Tevens geldt het advies om club evenementen te annuleren, hierbij zal de spinningmarathon van zondag 15 maart en de Zwolse clubkampioenschappen van 27/28 maart worden uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum. Wij betreuren dat deze evenementen op dit moment geen doorgang kunnen vinden, maar willen benadrukken dat de gezondheid van onze leden en medewerkers altijd op de eerst plek staat. Na 31 maart zullen er wellicht vernieuwde richtlijnen zijn, maar hou onze website en social media in de gaten voor de laatste updates.

Overige maatregelen door Squash & Cardiofit Centrum Zwolle
Er worden extra schoonmaak momenten door onze schoonmaakster en onze medewerkers, met bacterie-en virus dodend middel ingepland. Hierbij zal extra worden gelet op contactplekken, zoals deurklinken etc.

Als sporter kunt u zelf ook meehelpen om het besmettingsgevaar te verminderen. Was daarom regelmatig uw handen, gebruik papieren zakdoeken, maar blijf vooral thuis als u het idee heeft dat u verkouden/grieperig bent.

Kom je naar een groepsles of in de fitnessruimte, neem je eigen handdoek mee en maak het gebruikte apparaat even grondig schoon na de oefening met de schoonmaakflacon.

Ga je squashen? Veeg dan niet je bezweette hand af aan de (glazen) wanden van de squashbaan.

Met sportieve groet,

Manager Squash & Cardiofit Centrum Zwolle
Dagmar Vermeulen