Update corona maatregelen

Beste sporter,

Dinsdag 13 oktober zijn er nieuwe maatregelen afgekondigd door de regering, die wederom consequenties hebben voor ons sport en squashcentrum. Dat is heel jammer, zeker met in achtneming dat er geen besmettingen terug te voeren zijn naar de verschillende sportcentra in Nederland en dat mensen de afgelopen tijd veilig bij ons hebben kunnen sporten.

Voor Squash Zwolle gelden vanaf 15 oktober t/m 8 december de volgende extra regels:

 • In ons reserveringsysteem vindt u nog steeds onze openingstijden.
 • “Vrije fitness“ en groepslessen mogen volledig door gaan. Er is per tijdsblok beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
 • (Squash) trainen mag, alleen óf met zijn tweeën in oefenvormen, waarbij de 1,5 meter gewaarborgd wordt.
 • Wedstrijden/ potjes spelen is verboden. Tenzij alle spelers uit hetzelfde huishouden komen. 
 • Jeugdlessen kunnen wel gewoon door blijven gaan.
 • Jeugdspelers t/m 17 jaar mogen wel vrij spelen, zonder de 1,5 meter in acht te houden.
 • Privé lessen en groepstrainingen squash mogen plaatsvinden, echter met 1,5 meter afstand.
 • Douches en kleedkamers zijn gesloten.
 • Men mag zich niet ophouden in de barruimte en bij de squashbanen.
 • Drankjes “to go” zijn nog wel verkrijgbaar aan de bar. Deze kun je opdrinken bij de squashbaan , in de fitness , tijdens een groepsles of meenemen naar huis.
 • SBN-competitie, toernooien en ladderwedstrijden gaan niet door.

Verder blijven de gebruikelijke regels van kracht dat je alleen kunt komen sporten als je gezond bent. Voel je je niet lekker of ben je verkouden, blijf dan thuis. Ook blijft binnen de muren van het sportcentrum overal de 1,5 meter regel van kracht.

Oefeningen en spelvormen die je met in achtneming van de huidige maatregelen wel kunt doen op de squashbaan, zullen wij op korte termijn met jullie delen via de website, sociale media en deze zijn reeds zichtbaar in het squashcentrum. Hier hebben wij al wat ideetjes voor jullie.

Vanaf volgende week starten er groepstrainingen squash op de dinsdagavond, vrijdagavond en zaterdag. Deze trainingen zijn nu te boeken via ons reserveringsysteem. De kosten zijn €10,00 per training.

Natuurlijk begrijpen wij dat de maatregelen ingrijpend zijn en dat dit het normale squashen even onmogelijk maakt. Daarom komen wij met een compensatieregeling voor de leden gedurende deze periode. Alle squashleden mogen kosteloos meedoen aan de fitnessgroepslessen en vrije fitness.

Op dit moment is het dragen van een mondkapje in ons squashcentrum nog niet verplicht, maar het lijkt er op dat de regering wel van plan is om dit per 1 november 2020 te gaan verplichten. In ieder geval zal de regering alle genomen maatregelen na twee weken gaan evalueren. Mochten er veranderingen zijn m.b.t. het squashen en ons squashcentrum, dan zullen we je natuurlijk opnieuw

Ik wens iedereen voor de komende tijd alle gezondheid toe en kom gerust langs om een balletje te slaan of voor een goede workout in de fitness of bij een groepsles.

Met sportieve groet,

Dagmar Vermeulen